Pijler 2: Jeugdopleiding
De MVV jeugd heeft enkele moeilijke jaren achter de rug. In allerlei voorzieningen is gesnoeid. Daarnaast is een hard gegeven dat ook de regionale voetbaljeugd matig presteert. Het niveau gaat ondanks alle inspanningen die vrijwilligers bij de clubs verrichten achteruit. Inmiddels is er door tal van (nieuwe) vrijwilligers een nieuw netwerk opgebouwd. Een netwerk van talentherkenning en talentontwikkeling.

Talentherkenning geschiedt door een groot netwerk van MVV met haar achterban. In dit netwerk moet geïnvesteerd worden. Daarnaast moeten jonge spelers beter gemaakt worden en dat geschiedt door hen faciliteiten aan te bieden die passen bij een Maastrichtse voetbalschool.

Naast talentherkenning is ontwikkelen van talent een beslissende factor. De regionale talenten trainen 2 keer per week bij hun club. Dat is te weinig. In de Maastrichtse voetbalschool krijgen ze een extra training aangeboden. Het Maastrichts Elftal is dan een soort schaduwopleiding van de MVV jeugdopleiding. Deze talenten worden getraind door MVV jeugdtrainers en MVV –spelers. Dat vergroot immers de aantrekkingskracht. De regio binding krijgt bovendien een impuls en MVV bouwt een data base op van talenten in de regio en een beter samenwerking met amateurclubs.

Naast extra trainingen voor de spelers is er ook behoefte aan nieuwe materialen en technische hulpmiddelen. Nieuwe technieken, databases, medisch onderzoek maar ook app’s met oefenstof, voor trainers en keeperstrainers.

De gestelde doelen in pijler 2 zorgen voor een verdere professionalisering van de jeugdopleiding.

Pijler 2 – Jeugdopleiding

Aankoop nieuwe voetballen jeugdafdeling
€ 2.500,00,-
Aanschaf trainingsmaterialen jeugdafdeling
€ 1.000,00,-
Uitbreiding scouting in personeel en apparatuur
€ 5.000,00,-
Uitbreiding programma MVV Jeugd – Maastricht United
€ 7.500,00,-

  • Pijler 2: MVV Jeugd

    68.75%
    € 16000