Luij vaan Veer zien MVV – Remco Loeffen

Nieuw seizoen, nieuwe ‘Lui vaan Veer Zien MVV’.
Met deze week een bekend gezicht: Remco Loeffen, fysiotherapeut van het eerste elftal. “Toen ik een jaar of 10 was gingen we met een groepje jongens uit Bunde, Meerssen en Rothem met de fiets naar het stadion. We hadden een kaart in het kindervak, maar kropen dan stiekem tussen de spijlen door naar het sfeervak. Later zijn we nog op de Boschpoort gaan zitten tot het groepje een beetje uit elkaar is gevallen. Inmiddels ben ik de enige geloof ik die van die groep is overgebleven.”
Toch bleef Remco trouw gaan. “De vrijdagavond was altijd het begin van het (voetbal)weekend. Schreeuwen zonder reden op de rechtsback van de tegenstander die er helemaal niks van begreep. Dit heb ik tot een jaar of 5 geleden elke thuis wedstrijd gedaan totdat ik als fysiotherapeut bij het eerste elftal betrokken raakte.”
Over zijn meest memorabele wedstrijden hoeft Remco niet lang na te denken: “De uitwedstrijd tegen Telstar in het kampioensjaar was onvergetelijk. Bijna het hele stadion was rood/wit, we konden kampioen worden, dat gebeurde die wedstrijd helaas nog niet maar die wedstrijd was onvergetelijk.” In zijn rol als fysio was de finale van de nacompetitie heel bijzonder, zegt hij. “De voorbereiding op Cambuur-uit, met de inmiddels al legendarische goal van Thomas Verheydt en de terugkomst bij de Geusselt vergeet ik nooit meer. Zonder meer het mooiste wat ik heb gegemaakt als fysiotherapeut bij de club. Het vervolg had nóg mooier kunnen zijn, misschien moeten zijn, maar toch zullen die momenten tegen de buren me altijd bijblijven.”
Remco is donateur omdat alle beetjes in zijn ogen helpen. “Juist in een periode dat het wat moeizamer gaat kunnen supporters echt het verschil maken, niet alleen financieel maar ook in de steun richting het elftal, dit kan het team écht een extra impuls geven waardoor resultaten soms misschien net wel de goeie kant opvallen.” Remco steunt geen specifiek doel van VZM, maar ziet zijn bijdrage liefst gespendeerd aan sfeeracties, zo geeft hij aan. “In de periode van bijvoorbeeld Thiebaut, Gomez en Maaskant was de Geusselt mede door de sfeeracties van supporters een onneembare veste. Dit moet weer kunnen na Corona en zal voor de spelers een extra boost betekenen.”

Het laatste nieuws voor en door supporters vind je op de Veer Zien MVV facebook pagina 

Minderbroedersberg 5
6211 LK Maastricht

NL47 RABO 0117 5616 57
KvK: 55859682

secretariaat@veerzienmvv.nl

Vacature

 

Meld je aan voor de Veer Zien MVV nieuwsbrief

Veer zien MVV spekt transferkas MVV

Supportersinitiatief Veer Zien MVV heeft de transferkas van MVV gespekt met 20.000 euro. De gelden zijn bij elkaar gebracht door de donateurs van Veer Zien
MVV, die het aantrekken van versterkingen aangaven als doel voor hun donatie.
Veer Zien MVV zamelde sinds de oprichting 730.000 euro in voor MVV Maastricht. Dat geld werd bij elkaar gebracht door donaties en door de catering op wedstrijddagen. De vaste donateurs van Veer Zien MVV mogen kiezen waar hun donatie aan wordt gespendeerd. “Ook wij hebben natuurlijk een vreemd seizoen achter de rug. Gelukkig kennen wij een trouwe basis donateurs, waardoor we onze club toch nog kunnen steunen”, zegt Jasper Jongen, voorzitter van Veer Zien MVV. Dat de donateurs nu kiezen voor versterking van de selectie, omarmt Jongen. “Het moet op het veld gebeuren. MVV heeft een smalle beurs voor het aantrekken van spelers, elke euro die daaraan wordt toegevoegd, is welkom. Laten we hopen dat we een mooi seizoen tegemoet gaan.”
Ron Elsen, technisch directeur van MVV, is verguld met de bijdrage vanuit de supporters. “Na een minder seizoen dat achter ons ligt, is onze eerste opdracht om het vertrouwen van de fans weer terug te winnen. Deze donatie, maar ook de acties van andere supportersgroepen, zijn stappen in de goede richting. Het is nu aan ons om die op het veld op de juiste manier te beantwoorden.”