Lui vaan Veer zien MVV – Luc Partouns

Luc Partouns is de tweede donateur van Veer Zien MVV die een podium krijgt in de rubriek ‘Lui vaan Veer Zien MVV’. Luc heeft het MVV-gevoel niet van een vreemde, vertelt hij. “Het zit in de familie. Ik ben met MVV opgegroeid. Mijn eerste wedstrijd was MVV-Roda JC in 1989, uitslag 1-1. Sindsdien heb ik altijd een seizoenskaart gehad.” Helaas kende Luc slechts weinig successen met zijn MVV. “Dat is de bijkomende ellende”, lacht hij. “Zeker sinds 2000 gaat het, op een incidentele uitzondering na, niet goed.” Vandaar ook dat Luc donateur is geworden van Veer Zien MVV. De financiële basis moet breder, vindt hij. “Veer Zien MVV legt die basis als deels, maar het hele draagvlak in het Zuid-Limburgse zou wat mij betreft moeten groeien.”

Luc heeft zelf een zwak voor de jeugdopleiding van MVV. “Ik vind het heel belangrijk dat Veer Zien MVV investeert in de jeugd. Van mij mag dat nog veel meer worden, omdat nu een goede doorstroming van jeugd naar een tweede elftal en vervolgens het eerste team ontbreekt.” Luc blijft dan ook graag doneren. “Veer Zien MVV is een fantastisch initiatief vanuit de supporters zelf. Eigenlijk de enige manier waarop wij een beetje invloed kunnen uitoefenen.” Met uiteindelijk één groot gezamenlijk doel, wat Luc betreft: meer hoogtepunten in De Geusselt, uiteraard liefst in de eredivisie.

“Er zijn veel momenten die me zijn bijgebleven: de 5-0 tegen Fortuna ten tijde van Meijer, Visser en Hofman, de 2-1 van Taiwo tegen PSV, de goal van Van Duijnhoven tegen FC den Bosch, de promotie tegen VVV, en zo kan ik nog wel even doorgaan.” Ook een hoogtepunt was de derbyzege tegen Roda JC drie seizoenen geleden. Maar helaas zonder Luc op de tribune: “Ik was helaas in het buitenland. Via een livestream heb ik toch nog iets kunnen volgen. Ik heb Maastricht nog nooit zo gemist als toen.

Het laatste nieuws voor en door supporters vind je op de Veer Zien MVV facebook pagina 

Minderbroedersberg 5
6211 LK Maastricht

NL47 RABO 0117 5616 57
KvK: 55859682

secretariaat@veerzienmvv.nl

Vacature

 

Meld je aan voor de Veer Zien MVV nieuwsbrief

Veer zien MVV spekt transferkas MVV

Supportersinitiatief Veer Zien MVV heeft de transferkas van MVV gespekt met 20.000 euro. De gelden zijn bij elkaar gebracht door de donateurs van Veer Zien
MVV, die het aantrekken van versterkingen aangaven als doel voor hun donatie.
Veer Zien MVV zamelde sinds de oprichting 730.000 euro in voor MVV Maastricht. Dat geld werd bij elkaar gebracht door donaties en door de catering op wedstrijddagen. De vaste donateurs van Veer Zien MVV mogen kiezen waar hun donatie aan wordt gespendeerd. “Ook wij hebben natuurlijk een vreemd seizoen achter de rug. Gelukkig kennen wij een trouwe basis donateurs, waardoor we onze club toch nog kunnen steunen”, zegt Jasper Jongen, voorzitter van Veer Zien MVV. Dat de donateurs nu kiezen voor versterking van de selectie, omarmt Jongen. “Het moet op het veld gebeuren. MVV heeft een smalle beurs voor het aantrekken van spelers, elke euro die daaraan wordt toegevoegd, is welkom. Laten we hopen dat we een mooi seizoen tegemoet gaan.”
Ron Elsen, technisch directeur van MVV, is verguld met de bijdrage vanuit de supporters. “Na een minder seizoen dat achter ons ligt, is onze eerste opdracht om het vertrouwen van de fans weer terug te winnen. Deze donatie, maar ook de acties van andere supportersgroepen, zijn stappen in de goede richting. Het is nu aan ons om die op het veld op de juiste manier te beantwoorden.”