Lui vaan Veer zien MVV – Harry Crijns

Vandaag alweer het derde deel van Lui vaan Veer Zien MVV, podium voor onze zeer waardevolle donateurs. Vandaag aan het woord: Harry Crijns. MVV-NOAD. Een tegenstandersnaam uit lang vervlogen tijden. Maar voor Harry Crijns (links op de foto) wel de eerste MVV-wedstrijd die hij zag. Harry was 9 jaar toen hij debuteerde op de tribunes van De Boschpoort. Hij sloeg daarna geen wedstrijd over. Samen met oudste broer en met Johan Dijkstra, later steunpilaar in het roed-wit bezocht hij de wedstrijden. Tegenwoordig doet hij dat met zijn zoons Gaston en Alain. “Zij hebben het MVV-virus geërfd. MVV is voor ons een gezellig uitje en gelukkig hebben we al heel wat mooie wedstrijden gezien. Herinneringen met mijn kinderen die ik koester.”

Met al zijn MVV-ervaring heeft Harry natuurlijk heel wat gedenkwaardige momenten meegemaakt. Hij noemt zelf ‘rasvoetballers’ als Brokamp en Hans Visser die hem de nodige mooie voetbalmomenten lieten beleven. Ook het kampioensjaar 1997 en gedenkwaardige wedstrijden in de eredivisie staan in Harry’s geheugen gegrift. Maar zijn absolute hoogtepunt is bijzonder. “Seizoen 2010/2011. Na financiële rampspoed begint MVV met puntenaftrek en ziet Ernest Faber af van het trainerschap. Juist Faber moest als coach van Eindhoven toezien hoe MVV de periode pakte in Eindhoven. Dit moment geeft de weerbaarheid en de overlevingsdrang van onze club perfect weer. Noets de mood verlore heet!”

Harry doneert aan Veer Zien MVV omdat de visie van VZMVV hem erg aanspreekt. “De perfecte vertolking van ‘voor supporters, door supporters’. De ambitie om met de fans de grootste sponsor van de club te worden spreekt me erg aan.” Wat Harry betreft zou Veer Zien MVV nog wel iets verder mogen gaan: “MVV zou supporters nog meer moeten betrekken bij het aanboren van financiële mogelijkheden. Misschien dat VZMVV dan iets kan betekenen als intermediair tussen supporters en club.” Harry heeft zelf qua donaties een voorkeur voor donaties aan de MVV-jeugd. “Wat is er mooier dan ooit weer te gloriëren met een Maastrichts getint elftal in de eredivisie? Toen ik nog jong was, bestond het elftal van MVV grotendeels uit Maastrichtse jongens en spelers uit de regio. Met deze jongens concurreerde MVV met de top-5 van de eredivisie. Schitterend!”

Het laatste nieuws voor en door supporters vind je op de Veer Zien MVV facebook pagina 

Minderbroedersberg 5
6211 LK Maastricht

NL47 RABO 0117 5616 57
KvK: 55859682

secretariaat@veerzienmvv.nl

Vacature

 

Meld je aan voor de Veer Zien MVV nieuwsbrief

26 februari was het dan zover: In aanwezigheid van niemand minder dan Willy Brokamp zelf hebben we het prachtige fotomozaïek een mooie plek gegeven in ons stadion.  Een mooi beeld van het fotomozaïek  tref je hierbij aan.
Bezichtiging banner
Door corona was het helaas niet mogelijk een grote onthulling te organiseren. We willen de supporters die op het doek staan graag uitnodigen de banner te komen bekijken op zaterdag 13 maart tussen 14.00 en 16.00 uur. Uiteraard volgens de gestelde coronarichtlijnen. Je ontvangt dan ook de A3-poster. Zet de datum alvast in je agenda. Je ontvangt hierover nog via mail een uitnodiging.
Veer zien MVV