Lui vaan Veer zien MVV – Harry Crijns

Vandaag alweer het derde deel van Lui vaan Veer Zien MVV, podium voor onze zeer waardevolle donateurs. Vandaag aan het woord: Harry Crijns. MVV-NOAD. Een tegenstandersnaam uit lang vervlogen tijden. Maar voor Harry Crijns (links op de foto) wel de eerste MVV-wedstrijd die hij zag. Harry was 9 jaar toen hij debuteerde op de tribunes van De Boschpoort. Hij sloeg daarna geen wedstrijd over. Samen met oudste broer en met Johan Dijkstra, later steunpilaar in het roed-wit bezocht hij de wedstrijden. Tegenwoordig doet hij dat met zijn zoons Gaston en Alain. “Zij hebben het MVV-virus geërfd. MVV is voor ons een gezellig uitje en gelukkig hebben we al heel wat mooie wedstrijden gezien. Herinneringen met mijn kinderen die ik koester.”

Met al zijn MVV-ervaring heeft Harry natuurlijk heel wat gedenkwaardige momenten meegemaakt. Hij noemt zelf ‘rasvoetballers’ als Brokamp en Hans Visser die hem de nodige mooie voetbalmomenten lieten beleven. Ook het kampioensjaar 1997 en gedenkwaardige wedstrijden in de eredivisie staan in Harry’s geheugen gegrift. Maar zijn absolute hoogtepunt is bijzonder. “Seizoen 2010/2011. Na financiële rampspoed begint MVV met puntenaftrek en ziet Ernest Faber af van het trainerschap. Juist Faber moest als coach van Eindhoven toezien hoe MVV de periode pakte in Eindhoven. Dit moment geeft de weerbaarheid en de overlevingsdrang van onze club perfect weer. Noets de mood verlore heet!”

Harry doneert aan Veer Zien MVV omdat de visie van VZMVV hem erg aanspreekt. “De perfecte vertolking van ‘voor supporters, door supporters’. De ambitie om met de fans de grootste sponsor van de club te worden spreekt me erg aan.” Wat Harry betreft zou Veer Zien MVV nog wel iets verder mogen gaan: “MVV zou supporters nog meer moeten betrekken bij het aanboren van financiële mogelijkheden. Misschien dat VZMVV dan iets kan betekenen als intermediair tussen supporters en club.” Harry heeft zelf qua donaties een voorkeur voor donaties aan de MVV-jeugd. “Wat is er mooier dan ooit weer te gloriëren met een Maastrichts getint elftal in de eredivisie? Toen ik nog jong was, bestond het elftal van MVV grotendeels uit Maastrichtse jongens en spelers uit de regio. Met deze jongens concurreerde MVV met de top-5 van de eredivisie. Schitterend!”

Het laatste nieuws voor en door supporters vind je op de Veer Zien MVV facebook pagina 

Minderbroedersberg 5
6211 LK Maastricht

NL47 RABO 0117 5616 57
KvK: 55859682

secretariaat@veerzienmvv.nl

Vacature

 

Meld je aan voor de Veer Zien MVV nieuwsbrief

Veer zien MVV spekt transferkas MVV

Supportersinitiatief Veer Zien MVV heeft de transferkas van MVV gespekt met 20.000 euro. De gelden zijn bij elkaar gebracht door de donateurs van Veer Zien
MVV, die het aantrekken van versterkingen aangaven als doel voor hun donatie.
Veer Zien MVV zamelde sinds de oprichting 730.000 euro in voor MVV Maastricht. Dat geld werd bij elkaar gebracht door donaties en door de catering op wedstrijddagen. De vaste donateurs van Veer Zien MVV mogen kiezen waar hun donatie aan wordt gespendeerd. “Ook wij hebben natuurlijk een vreemd seizoen achter de rug. Gelukkig kennen wij een trouwe basis donateurs, waardoor we onze club toch nog kunnen steunen”, zegt Jasper Jongen, voorzitter van Veer Zien MVV. Dat de donateurs nu kiezen voor versterking van de selectie, omarmt Jongen. “Het moet op het veld gebeuren. MVV heeft een smalle beurs voor het aantrekken van spelers, elke euro die daaraan wordt toegevoegd, is welkom. Laten we hopen dat we een mooi seizoen tegemoet gaan.”
Ron Elsen, technisch directeur van MVV, is verguld met de bijdrage vanuit de supporters. “Na een minder seizoen dat achter ons ligt, is onze eerste opdracht om het vertrouwen van de fans weer terug te winnen. Deze donatie, maar ook de acties van andere supportersgroepen, zijn stappen in de goede richting. Het is nu aan ons om die op het veld op de juiste manier te beantwoorden.”