Lui vaan Veer zien MVV

Vandaag in onze rubriek ‘Lui vaan Veer Zien MVV’ een bekende Maastrichtse hospes. Yves Mullenders, uitbater van café Lure en de Poshoorn. En groot MVV-fan bovendien. Van kleins af aan toog Yves met zijn vader naar De Geusselt. “Pap heeft voor zover ik weet al zijn hele leven een seizoenskaart op Boschpoort Vak B. Als kind ging ik met hem mee. Later kocht ik een seizoenskaart voor de staantribune, de zogeheten kindertribune.” Voor Yves was en is MVV de trots van het Maastrichtse voetbal. “Uiteraard had ik ook een idool in die tijd, en dat was Hans Visser. Je wilde toch een voorbeeld hebben bij jouw club.”
Yves weet nog goed dat MVV in de jaren negentig op een gegeven moment noodtribunes moest bouwen om alle publieke belangstelling op te kunnen vangen. “Spelen in de eredivisie tegen topclubs, geweldig. Ik weet nog dat we een dag koploper waren in de tijd van Visser en Erik Meijer. Twee keer nipt Europees voetbal gemist. Geweldige tijd.” Ook aan de kampioenswedstrijd in 1997 denkt Yves met veel plezier terug. “Het stadion was te klein. Een aantal spelers van toen haalden later het Nederlands elftal.” Yves doneert aan Veer Zien MVV omdat hij vindt dat MVV hoort bij de stad en de (voetbal) cultuur van Maastricht. “Dat mag nooit verloren gaan.” Zelf is hij voorzitter van de stichting Duckrace die jaarlijks op Moederdag de Duckrace organiseert in het stadspark. Yves weet dus wat het is om geld in te zamelen voor een goed doel. “Kleine bedragen maken samen één groot bedrag. Daarom vind ik dat veel meer mensen Veer Zien MVV zouden moeten steunen. Je kunt als donateur bijdragen, zonder meteen een groot bedrag op tafel te hoeven leggen. Maar je draagt wel bij aan de financiële basis onder MVV.”

Ook bijdragen aan de toekomst van MVV? Zie www.veerzienmvv.nl

Het laatste nieuws voor en door supporters vind je op de Veer Zien MVV facebook pagina 

Minderbroedersberg 5
6211 LK Maastricht

NL47 RABO 0117 5616 57
KvK: 55859682

secretariaat@veerzienmvv.nl

Vacature

 

Meld je aan voor de Veer Zien MVV nieuwsbrief

Veer zien MVV spekt transferkas MVV

Supportersinitiatief Veer Zien MVV heeft de transferkas van MVV gespekt met 20.000 euro. De gelden zijn bij elkaar gebracht door de donateurs van Veer Zien
MVV, die het aantrekken van versterkingen aangaven als doel voor hun donatie.
Veer Zien MVV zamelde sinds de oprichting 730.000 euro in voor MVV Maastricht. Dat geld werd bij elkaar gebracht door donaties en door de catering op wedstrijddagen. De vaste donateurs van Veer Zien MVV mogen kiezen waar hun donatie aan wordt gespendeerd. “Ook wij hebben natuurlijk een vreemd seizoen achter de rug. Gelukkig kennen wij een trouwe basis donateurs, waardoor we onze club toch nog kunnen steunen”, zegt Jasper Jongen, voorzitter van Veer Zien MVV. Dat de donateurs nu kiezen voor versterking van de selectie, omarmt Jongen. “Het moet op het veld gebeuren. MVV heeft een smalle beurs voor het aantrekken van spelers, elke euro die daaraan wordt toegevoegd, is welkom. Laten we hopen dat we een mooi seizoen tegemoet gaan.”
Ron Elsen, technisch directeur van MVV, is verguld met de bijdrage vanuit de supporters. “Na een minder seizoen dat achter ons ligt, is onze eerste opdracht om het vertrouwen van de fans weer terug te winnen. Deze donatie, maar ook de acties van andere supportersgroepen, zijn stappen in de goede richting. Het is nu aan ons om die op het veld op de juiste manier te beantwoorden.”