Lui vaan Veer zien MVV – Yvon Prince

Donderdag voor een thuiswedstrijd, dat kan maar één betekenen: een nieuwe aflevering ‘ Lui vaan Veer Zien MVV’. Met vandaag in de spotlights: Yvon Prince. Yvon ging in 1957 aan de hand van zijn vader voor het eerst mee naar de Boschpoort. “Ik dacht MVV-PSV, uitslag 1-1.” Tien jaar later verliet Yvon Maastricht en woonde hij tot 2010 in achtereenvolgens Tilburg en Rotterdam. “Toen bezocht ik de wedstrijden van MVV bij Sparta, SVV, Vlaardingen en Excelsior.” Yvon bleef MVV op de voet volgen, en zag zijn club het steeds meer af leggen tegen clubs met het grote geld. “Onmachtgevoelens”, vat hij samen. “In de harde wereld van het gecommercialiseerde voetbal blijft MVV helaas marginaal.”

In zijn Rotterdamse tijd bezocht hij ook ooit Feyenoord-MVV, en daar koestert Yvon warme herinneringen aan. “Laat MVV daar net eens winnen. Ik mocht van mijn Rotterdamse vrienden niet juichen, want dan zou ik misschien van de bovenste ring worden geduwd of op zijn minst een klap krijgen.” Yvon juichte toch, zij het verdekt. “Met twee vingers in de lucht. Het commentaar van Willem van Hanegem, toen Feyenoord-trainer, op de radio achteraf deed me nog harder juichen. Wat was die man chagrijnig en minachtend over ‘mien MVV’!”

Ondanks (of misschien wel dankzij…) dat MVV het aflegt tegen kapitaalkrachtige clubs, weet Yvon het werk van Veer Zien MVV zeer te waarderen. “Ik ben donateur omdat we zo binnen onze mogelijkheden kunnen blijven presteren. En ik kan zo mijn verbondenheid met de club uitdrukken.” Waar zijn donatie heen gaat, maakt Yvon niet zoveel uit. “Jeugd is belangrijk, verbeteringen in het stadion ook, het eerste elftal versterken vanzelfsprekend. Het zou mooi zijn als alle doelen evenveel zouden krijgen, maar dan moeten er meer mensen donateur worden.” Die oproep doet Yvon dan ook graag. “Mensen mogen klagen over het soms dramatische voetbal, maar wel achter de club blijven staan en financieel wat bijdragen. Wat mij betreft liever wat minder door het drinken van bier, maar meer structureel door donateur te worden!”

Ook donateur worden? Zie www.veerzienmvv.nl

Het laatste nieuws voor en door supporters vind je op de Veer Zien MVV facebook pagina 

Minderbroedersberg 5
6211 LK Maastricht

NL47 RABO 0117 5616 57
KvK: 55859682

secretariaat@veerzienmvv.nl

Vacature

 

Meld je aan voor de Veer Zien MVV nieuwsbrief

26 februari was het dan zover: In aanwezigheid van niemand minder dan Willy Brokamp zelf hebben we het prachtige fotomozaïek een mooie plek gegeven in ons stadion.  Een mooi beeld van het fotomozaïek  tref je hierbij aan.
Bezichtiging banner
Door corona was het helaas niet mogelijk een grote onthulling te organiseren. We willen de supporters die op het doek staan graag uitnodigen de banner te komen bekijken op zaterdag 13 maart tussen 14.00 en 16.00 uur. Uiteraard volgens de gestelde coronarichtlijnen. Je ontvangt dan ook de A3-poster. Zet de datum alvast in je agenda. Je ontvangt hierover nog via mail een uitnodiging.
Veer zien MVV