Lui vaan Veer zien MVV – Yvon Prince

Donderdag voor een thuiswedstrijd, dat kan maar één betekenen: een nieuwe aflevering ‘ Lui vaan Veer Zien MVV’. Met vandaag in de spotlights: Yvon Prince. Yvon ging in 1957 aan de hand van zijn vader voor het eerst mee naar de Boschpoort. “Ik dacht MVV-PSV, uitslag 1-1.” Tien jaar later verliet Yvon Maastricht en woonde hij tot 2010 in achtereenvolgens Tilburg en Rotterdam. “Toen bezocht ik de wedstrijden van MVV bij Sparta, SVV, Vlaardingen en Excelsior.” Yvon bleef MVV op de voet volgen, en zag zijn club het steeds meer af leggen tegen clubs met het grote geld. “Onmachtgevoelens”, vat hij samen. “In de harde wereld van het gecommercialiseerde voetbal blijft MVV helaas marginaal.”

In zijn Rotterdamse tijd bezocht hij ook ooit Feyenoord-MVV, en daar koestert Yvon warme herinneringen aan. “Laat MVV daar net eens winnen. Ik mocht van mijn Rotterdamse vrienden niet juichen, want dan zou ik misschien van de bovenste ring worden geduwd of op zijn minst een klap krijgen.” Yvon juichte toch, zij het verdekt. “Met twee vingers in de lucht. Het commentaar van Willem van Hanegem, toen Feyenoord-trainer, op de radio achteraf deed me nog harder juichen. Wat was die man chagrijnig en minachtend over ‘mien MVV’!”

Ondanks (of misschien wel dankzij…) dat MVV het aflegt tegen kapitaalkrachtige clubs, weet Yvon het werk van Veer Zien MVV zeer te waarderen. “Ik ben donateur omdat we zo binnen onze mogelijkheden kunnen blijven presteren. En ik kan zo mijn verbondenheid met de club uitdrukken.” Waar zijn donatie heen gaat, maakt Yvon niet zoveel uit. “Jeugd is belangrijk, verbeteringen in het stadion ook, het eerste elftal versterken vanzelfsprekend. Het zou mooi zijn als alle doelen evenveel zouden krijgen, maar dan moeten er meer mensen donateur worden.” Die oproep doet Yvon dan ook graag. “Mensen mogen klagen over het soms dramatische voetbal, maar wel achter de club blijven staan en financieel wat bijdragen. Wat mij betreft liever wat minder door het drinken van bier, maar meer structureel door donateur te worden!”

Ook donateur worden? Zie www.veerzienmvv.nl

Het laatste nieuws voor en door supporters vind je op de Veer Zien MVV facebook pagina 

Minderbroedersberg 5
6211 LK Maastricht

NL47 RABO 0117 5616 57
KvK: 55859682

secretariaat@veerzienmvv.nl

Vacature

 

Meld je aan voor de Veer Zien MVV nieuwsbrief

Veer zien MVV spekt transferkas MVV

Supportersinitiatief Veer Zien MVV heeft de transferkas van MVV gespekt met 20.000 euro. De gelden zijn bij elkaar gebracht door de donateurs van Veer Zien
MVV, die het aantrekken van versterkingen aangaven als doel voor hun donatie.
Veer Zien MVV zamelde sinds de oprichting 730.000 euro in voor MVV Maastricht. Dat geld werd bij elkaar gebracht door donaties en door de catering op wedstrijddagen. De vaste donateurs van Veer Zien MVV mogen kiezen waar hun donatie aan wordt gespendeerd. “Ook wij hebben natuurlijk een vreemd seizoen achter de rug. Gelukkig kennen wij een trouwe basis donateurs, waardoor we onze club toch nog kunnen steunen”, zegt Jasper Jongen, voorzitter van Veer Zien MVV. Dat de donateurs nu kiezen voor versterking van de selectie, omarmt Jongen. “Het moet op het veld gebeuren. MVV heeft een smalle beurs voor het aantrekken van spelers, elke euro die daaraan wordt toegevoegd, is welkom. Laten we hopen dat we een mooi seizoen tegemoet gaan.”
Ron Elsen, technisch directeur van MVV, is verguld met de bijdrage vanuit de supporters. “Na een minder seizoen dat achter ons ligt, is onze eerste opdracht om het vertrouwen van de fans weer terug te winnen. Deze donatie, maar ook de acties van andere supportersgroepen, zijn stappen in de goede richting. Het is nu aan ons om die op het veld op de juiste manier te beantwoorden.”