Lui vaan Veer zien MVV – Yvon Prince

Donderdag voor een thuiswedstrijd, dat kan maar één betekenen: een nieuwe aflevering ‘ Lui vaan Veer Zien MVV’. Met vandaag in de spotlights: Yvon Prince. Yvon ging in 1957 aan de hand van zijn vader voor het eerst mee naar de Boschpoort. “Ik dacht MVV-PSV, uitslag 1-1.” Tien jaar later verliet Yvon Maastricht en woonde hij tot 2010 in achtereenvolgens Tilburg en Rotterdam. “Toen bezocht ik de wedstrijden van MVV bij Sparta, SVV, Vlaardingen en Excelsior.” Yvon bleef MVV op de voet volgen, en zag zijn club het steeds meer af leggen tegen clubs met het grote geld. “Onmachtgevoelens”, vat hij samen. “In de harde wereld van het gecommercialiseerde voetbal blijft MVV helaas marginaal.”

In zijn Rotterdamse tijd bezocht hij ook ooit Feyenoord-MVV, en daar koestert Yvon warme herinneringen aan. “Laat MVV daar net eens winnen. Ik mocht van mijn Rotterdamse vrienden niet juichen, want dan zou ik misschien van de bovenste ring worden geduwd of op zijn minst een klap krijgen.” Yvon juichte toch, zij het verdekt. “Met twee vingers in de lucht. Het commentaar van Willem van Hanegem, toen Feyenoord-trainer, op de radio achteraf deed me nog harder juichen. Wat was die man chagrijnig en minachtend over ‘mien MVV’!”

Ondanks (of misschien wel dankzij…) dat MVV het aflegt tegen kapitaalkrachtige clubs, weet Yvon het werk van Veer Zien MVV zeer te waarderen. “Ik ben donateur omdat we zo binnen onze mogelijkheden kunnen blijven presteren. En ik kan zo mijn verbondenheid met de club uitdrukken.” Waar zijn donatie heen gaat, maakt Yvon niet zoveel uit. “Jeugd is belangrijk, verbeteringen in het stadion ook, het eerste elftal versterken vanzelfsprekend. Het zou mooi zijn als alle doelen evenveel zouden krijgen, maar dan moeten er meer mensen donateur worden.” Die oproep doet Yvon dan ook graag. “Mensen mogen klagen over het soms dramatische voetbal, maar wel achter de club blijven staan en financieel wat bijdragen. Wat mij betreft liever wat minder door het drinken van bier, maar meer structureel door donateur te worden!”

Ook donateur worden? Zie www.veerzienmvv.nl

Het laatste nieuws voor en door supporters vind je op de Veer Zien MVV facebook pagina 

Minderbroedersberg 5
6211 LK Maastricht

NL47 RABO 0117 5616 57
KvK: 55859682

secretariaat@veerzienmvv.nl

Vacature

 

Meld je aan voor de Veer Zien MVV nieuwsbrief

Beste Donateur en Supporter,
Vanaf komend seizoen gaat MVV Maastricht, voor wat betreft de catering in de businessclub en de Veer zien MVV Kaffee’s in de grachten, de samenwerking aan met Yvey.
De afgelopen 7 jaar hebben wij met veel enthousiasme de catering in het MVV stadion voor jullie kunnen verzorgen. Met een geweldig team van vrijwilligers en partners is de publiekscatering naar een hoger niveau getild.
Voor ons was dit een geweldig leuk cateringavontuur! Wat hebben we met zijn allen veel bereikt! De cateringpunten zijn opgeknapt, nieuwe bier-installaties, een heus foodplein, een nieuw betaalsysteem, leuke samenwerking met lokale verenigingen, een live derby op groot scherm in de Geusselt, en nog zo veel meer mooie momenten.
We kijken met veel voldoening terug op afgelopen jaren en we willen graag al onze vrijwilligers, de verenigingen, onze partners en de supporters bedanken die ons hierin gesteund hebben.
We zien de samenwerking van MVV Maastricht met Yvey als een mooie vervolgstap in de professionalisering en financiële verbetering van de club! We zijn GRUUTS dat Veer zien MVV hierbij aan de basis heeft gestaan en een wezenlijke bijdrage aan deze ontwikkeling geleverd heeft.
Veer zien MVV zal MVV Maastricht in de toekomst op diverse vlakken blijven ondersteunen; de succesvolle donateurstak is daarbij onze basis.
We blijven meebouwen aan een gezonde toekomst van MVV Maastricht.
Bestuur Veer zien MVV
Jasper, Math, Eefje, Jordi, Herman & Guido