Lui vaan Veer zien MVV – Stefan Gybels

Vandaag in de eerste ‘Lui vaan Veer Zien MVV’ van het seizoen ’19-’20 is het podium voor Stefan Gybels (37).

Stefan bezocht in het seizoen 1989/1990 voor het eerst De Geusselt. “MVV-FC Haarlem. 1-1 volgens mij. Op de Maastribune. Het virus had mij meteen te pakken.” Daarna staat Stefan eerst in het kindervak, en daarna ‘ achter de goal’. Tegenwoordig bekijkt hij menig thuiswedstrijd vanaf de Q-Parktribune of de Hoofdtribune. “Ik heb een jaar in Tilburg en twee jaar in Rotterdam gewoond, toen was mijn stadionbezoek wat minder. Maar tegenwoordig ben ik weer bijna elke thuiswedstrijd present.

Uitwedstrijden volg ik via Twitter of L1.” Hoogtepunten voor Stefan waren de beginjaren ’90 toen MVV op een haar na Europees voetbal misliep. “Geweldig elftal hadden ze toen: Thal, Visser, Scheepers, Meijer. Doodzonde dat de lijn van toen niet is vastgehouden.” De 3-4 zege op Feyenoord in Rotterdam staat in zijn geheugen gegrift. “Dat was op mijn verjaardag. In de woonkamer zat bezoek, maar ik was op mijn slaapkamer om Langs de Lijn te volgen. Onvergetelijk.” Ook Telstar-MVV in het kampioensjaar 1997 was memorabel. “Met dik 20 bussen naar IJmuiden. Telstar-fans in het uitvak, de rest van het stadion was rood-wit. Dat was geweldig.”

Dat Stefan hoopt op een zo spoedig mogelijke terugkeer naar de eredivisie, mag geen verrassing zijn. “Ik, en met mij vele anderen, ben wel een beetje klaar met Oss, Almere en Telstar. Eredivisie zou fantastisch zijn. Maar wel stap voor stap. Voor mij liever geen onverantwoorde risico’s of de club verkopen aan een buitenlandse investeerder. Dat is meestal een keuze met de rug tegen de muur, die ook totaal verkeerd kan uitpakken. Er is geen Rus, Mexicaan of Turk of wat dan ook die een Nederlandse club koopt uit clubliefde.”

Stefan is donateur en medewerker van Veer Zien MVV omdat hij niet alleen maar langs de zijlijn wil toekijken. “Ik ben nu enkele jaren actief dus ik zie van dichtbij dat Veer Zien MVV geweldig werk doet. Het is heel gemakkelijk om alleen maar te roepen wat er allemaal niet goed gaat bij de club, maar ik ben van mening dat je beter iets positiefs kunt bijdragen als je in de gelegenheid bent. Door mee te helpen, of door bij te dragen.” Stefan doneert voor het eerste elftal. “Dat is toch waar het om draait. Op vrijdagen worden de punten verdeeld. Ik ben ervan overtuigd dat MVV met een paar gerichte versterkingen mee kan doen. Kijk naar Emmen, kijk naar RKC. Het kwartje hoeft maar een keer goed te vallen.” Stefan hoopt op volle tribunes en een goede sfeer. “Dat kan net dat beetje extra geven. En met volle tribunes wordt de kas van Veer Zien MVV weer gespekt. Aon de geng!”

Het laatste nieuws voor en door supporters vind je op de Veer Zien MVV facebook pagina 

Minderbroedersberg 5
6211 LK Maastricht

NL47 RABO 0117 5616 57
KvK: 55859682

secretariaat@veerzienmvv.nl

Vacature

 

Meld je aan voor de Veer Zien MVV nieuwsbrief

Veer zien MVV spekt transferkas MVV

Supportersinitiatief Veer Zien MVV heeft de transferkas van MVV gespekt met 20.000 euro. De gelden zijn bij elkaar gebracht door de donateurs van Veer Zien
MVV, die het aantrekken van versterkingen aangaven als doel voor hun donatie.
Veer Zien MVV zamelde sinds de oprichting 730.000 euro in voor MVV Maastricht. Dat geld werd bij elkaar gebracht door donaties en door de catering op wedstrijddagen. De vaste donateurs van Veer Zien MVV mogen kiezen waar hun donatie aan wordt gespendeerd. “Ook wij hebben natuurlijk een vreemd seizoen achter de rug. Gelukkig kennen wij een trouwe basis donateurs, waardoor we onze club toch nog kunnen steunen”, zegt Jasper Jongen, voorzitter van Veer Zien MVV. Dat de donateurs nu kiezen voor versterking van de selectie, omarmt Jongen. “Het moet op het veld gebeuren. MVV heeft een smalle beurs voor het aantrekken van spelers, elke euro die daaraan wordt toegevoegd, is welkom. Laten we hopen dat we een mooi seizoen tegemoet gaan.”
Ron Elsen, technisch directeur van MVV, is verguld met de bijdrage vanuit de supporters. “Na een minder seizoen dat achter ons ligt, is onze eerste opdracht om het vertrouwen van de fans weer terug te winnen. Deze donatie, maar ook de acties van andere supportersgroepen, zijn stappen in de goede richting. Het is nu aan ons om die op het veld op de juiste manier te beantwoorden.”