Lui vaan Veer zien MVV – Stefan Gybels

Vandaag in de eerste ‘Lui vaan Veer Zien MVV’ van het seizoen ’19-’20 is het podium voor Stefan Gybels (37).

Stefan bezocht in het seizoen 1989/1990 voor het eerst De Geusselt. “MVV-FC Haarlem. 1-1 volgens mij. Op de Maastribune. Het virus had mij meteen te pakken.” Daarna staat Stefan eerst in het kindervak, en daarna ‘ achter de goal’. Tegenwoordig bekijkt hij menig thuiswedstrijd vanaf de Q-Parktribune of de Hoofdtribune. “Ik heb een jaar in Tilburg en twee jaar in Rotterdam gewoond, toen was mijn stadionbezoek wat minder. Maar tegenwoordig ben ik weer bijna elke thuiswedstrijd present.

Uitwedstrijden volg ik via Twitter of L1.” Hoogtepunten voor Stefan waren de beginjaren ’90 toen MVV op een haar na Europees voetbal misliep. “Geweldig elftal hadden ze toen: Thal, Visser, Scheepers, Meijer. Doodzonde dat de lijn van toen niet is vastgehouden.” De 3-4 zege op Feyenoord in Rotterdam staat in zijn geheugen gegrift. “Dat was op mijn verjaardag. In de woonkamer zat bezoek, maar ik was op mijn slaapkamer om Langs de Lijn te volgen. Onvergetelijk.” Ook Telstar-MVV in het kampioensjaar 1997 was memorabel. “Met dik 20 bussen naar IJmuiden. Telstar-fans in het uitvak, de rest van het stadion was rood-wit. Dat was geweldig.”

Dat Stefan hoopt op een zo spoedig mogelijke terugkeer naar de eredivisie, mag geen verrassing zijn. “Ik, en met mij vele anderen, ben wel een beetje klaar met Oss, Almere en Telstar. Eredivisie zou fantastisch zijn. Maar wel stap voor stap. Voor mij liever geen onverantwoorde risico’s of de club verkopen aan een buitenlandse investeerder. Dat is meestal een keuze met de rug tegen de muur, die ook totaal verkeerd kan uitpakken. Er is geen Rus, Mexicaan of Turk of wat dan ook die een Nederlandse club koopt uit clubliefde.”

Stefan is donateur en medewerker van Veer Zien MVV omdat hij niet alleen maar langs de zijlijn wil toekijken. “Ik ben nu enkele jaren actief dus ik zie van dichtbij dat Veer Zien MVV geweldig werk doet. Het is heel gemakkelijk om alleen maar te roepen wat er allemaal niet goed gaat bij de club, maar ik ben van mening dat je beter iets positiefs kunt bijdragen als je in de gelegenheid bent. Door mee te helpen, of door bij te dragen.” Stefan doneert voor het eerste elftal. “Dat is toch waar het om draait. Op vrijdagen worden de punten verdeeld. Ik ben ervan overtuigd dat MVV met een paar gerichte versterkingen mee kan doen. Kijk naar Emmen, kijk naar RKC. Het kwartje hoeft maar een keer goed te vallen.” Stefan hoopt op volle tribunes en een goede sfeer. “Dat kan net dat beetje extra geven. En met volle tribunes wordt de kas van Veer Zien MVV weer gespekt. Aon de geng!”

Het laatste nieuws voor en door supporters vind je op de Veer Zien MVV facebook pagina 

Minderbroedersberg 5
6211 LK Maastricht

NL47 RABO 0117 5616 57
KvK: 55859682

secretariaat@veerzienmvv.nl

Vacature

 

Meld je aan voor de Veer Zien MVV nieuwsbrief

Beste Donateur en Supporter,
Vanaf komend seizoen gaat MVV Maastricht, voor wat betreft de catering in de businessclub en de Veer zien MVV Kaffee’s in de grachten, de samenwerking aan met Yvey.
De afgelopen 7 jaar hebben wij met veel enthousiasme de catering in het MVV stadion voor jullie kunnen verzorgen. Met een geweldig team van vrijwilligers en partners is de publiekscatering naar een hoger niveau getild.
Voor ons was dit een geweldig leuk cateringavontuur! Wat hebben we met zijn allen veel bereikt! De cateringpunten zijn opgeknapt, nieuwe bier-installaties, een heus foodplein, een nieuw betaalsysteem, leuke samenwerking met lokale verenigingen, een live derby op groot scherm in de Geusselt, en nog zo veel meer mooie momenten.
We kijken met veel voldoening terug op afgelopen jaren en we willen graag al onze vrijwilligers, de verenigingen, onze partners en de supporters bedanken die ons hierin gesteund hebben.
We zien de samenwerking van MVV Maastricht met Yvey als een mooie vervolgstap in de professionalisering en financiële verbetering van de club! We zijn GRUUTS dat Veer zien MVV hierbij aan de basis heeft gestaan en een wezenlijke bijdrage aan deze ontwikkeling geleverd heeft.
Veer zien MVV zal MVV Maastricht in de toekomst op diverse vlakken blijven ondersteunen; de succesvolle donateurstak is daarbij onze basis.
We blijven meebouwen aan een gezonde toekomst van MVV Maastricht.
Bestuur Veer zien MVV
Jasper, Math, Eefje, Jordi, Herman & Guido