Lui vaan Veer zien MVV – René Veugen

De tweede Lui van Veer Zien MVV van het seizoen 2018/2019 is voor René Veugen. René was in de jaren negentig voor de eerste keer in De Geusselt. Sinds het seizoen 1996/1997 mist hij geen wedstrijd. Eerst samen met zijn vader op de Boschpoort-tribune. Daarna met een vaste groep vrienden ‘aon ’t hek’ bij diezelfde tribune en tegenwoordig weer trouw op de rood-witte stoeltjes aan de lange zijde. “Op vrijdag moeten de meeste dingen wel wijken voor MVV. Op thuiswedstrijden komen we voor het eerste fluitsignaal altijd even samen met wat vrienden om naar de wedstrijd toe te leven.” Uitwedstrijden bezoekt René nauwelijks nog. “Vroeger was dat geweldig. Met eigen vervoer een city-trip ervan maken. Tegenwoordig is het helaas bijna niet meer mogelijk om op eigen gelegenheid de uitwedstrijd te bezoeken.”

René heeft een ‘warm gevoel’ zodra hij het stadion binnenloopt. “Je treft supporters en vrienden, en eigenlijk heb je met elke supporter wel een band. Omdat we dezelfde liefde delen: MVV.” De wisselwerking tussen veld en tribune vindt René heel belangrijk. “Wedstrijden waarin dat gebeurt, springen er voor mij bovenuit. Willem II thuis voor de beker een aantal jaren geleden, de kraker tegen RKC met arbiter Van Egmond in de hoofdrol, de wedstrijden tegen Roda JC.” Sfeer, soms op het randje, René geniet dan volop. “Overwinningen op hoger geklasseerde clubs maar met een mindere sfeer blijven me vaak minder bij dan wedstrijden met een topsfeer. Die wedstrijden geven de supporter meer band met de club dan de prijzenkast.”

René is geen Veer Zien MVV-donateur van het eerste uur. “In het begin vond ik doneren niet nodig, omdat ik het gevoel had al genoeg aan MVV te spenderen. Seizoenskaart, consumpties reiskosten.” Toen René zich verdiepte in de werkzaamheden van Veer Zien MVV, besloot hij toch donateur te worden. “Als ik zie wat VZMVV allemaal doet, verdient dan een donatie. Stiekem hoop ik dan ook dat de huidige donateurs een aanzet geven tot veel meer donateurs waardoor VZMVV onze club verder kan helpen.” René geeft de voorkeur aan bijdragen aan het eerste elftal. “Maar de jeugd is uiteraard ook heel belangrijk.” De MVV-supporter hoopt dat het MVV-bestuur vooral open blijft staan voor positieve ontwikkelingen voor supporters. “Wanneer het eenmaal begint te kolken op de tribunes, trekt dat vanzelf meer publiek, zeker als het op het veld ook begint te draaien. En volle tribunes betekent meer inkomsten voor Veer Zien MVV!”

Het laatste nieuws voor en door supporters vind je op de Veer Zien MVV facebook pagina 

Minderbroedersberg 5
6211 LK Maastricht

NL47 RABO 0117 5616 57
KvK: 55859682

secretariaat@veerzienmvv.nl

Vacature

 

Meld je aan voor de Veer Zien MVV nieuwsbrief

26 februari was het dan zover: In aanwezigheid van niemand minder dan Willy Brokamp zelf hebben we het prachtige fotomozaïek een mooie plek gegeven in ons stadion.  Een mooi beeld van het fotomozaïek  tref je hierbij aan.
Bezichtiging banner
Door corona was het helaas niet mogelijk een grote onthulling te organiseren. We willen de supporters die op het doek staan graag uitnodigen de banner te komen bekijken op zaterdag 13 maart tussen 14.00 en 16.00 uur. Uiteraard volgens de gestelde coronarichtlijnen. Je ontvangt dan ook de A3-poster. Zet de datum alvast in je agenda. Je ontvangt hierover nog via mail een uitnodiging.
Veer zien MVV