Lui vaan Veer zien MVV – René Veugen

De tweede Lui van Veer Zien MVV van het seizoen 2018/2019 is voor René Veugen. René was in de jaren negentig voor de eerste keer in De Geusselt. Sinds het seizoen 1996/1997 mist hij geen wedstrijd. Eerst samen met zijn vader op de Boschpoort-tribune. Daarna met een vaste groep vrienden ‘aon ’t hek’ bij diezelfde tribune en tegenwoordig weer trouw op de rood-witte stoeltjes aan de lange zijde. “Op vrijdag moeten de meeste dingen wel wijken voor MVV. Op thuiswedstrijden komen we voor het eerste fluitsignaal altijd even samen met wat vrienden om naar de wedstrijd toe te leven.” Uitwedstrijden bezoekt René nauwelijks nog. “Vroeger was dat geweldig. Met eigen vervoer een city-trip ervan maken. Tegenwoordig is het helaas bijna niet meer mogelijk om op eigen gelegenheid de uitwedstrijd te bezoeken.”

René heeft een ‘warm gevoel’ zodra hij het stadion binnenloopt. “Je treft supporters en vrienden, en eigenlijk heb je met elke supporter wel een band. Omdat we dezelfde liefde delen: MVV.” De wisselwerking tussen veld en tribune vindt René heel belangrijk. “Wedstrijden waarin dat gebeurt, springen er voor mij bovenuit. Willem II thuis voor de beker een aantal jaren geleden, de kraker tegen RKC met arbiter Van Egmond in de hoofdrol, de wedstrijden tegen Roda JC.” Sfeer, soms op het randje, René geniet dan volop. “Overwinningen op hoger geklasseerde clubs maar met een mindere sfeer blijven me vaak minder bij dan wedstrijden met een topsfeer. Die wedstrijden geven de supporter meer band met de club dan de prijzenkast.”

René is geen Veer Zien MVV-donateur van het eerste uur. “In het begin vond ik doneren niet nodig, omdat ik het gevoel had al genoeg aan MVV te spenderen. Seizoenskaart, consumpties reiskosten.” Toen René zich verdiepte in de werkzaamheden van Veer Zien MVV, besloot hij toch donateur te worden. “Als ik zie wat VZMVV allemaal doet, verdient dan een donatie. Stiekem hoop ik dan ook dat de huidige donateurs een aanzet geven tot veel meer donateurs waardoor VZMVV onze club verder kan helpen.” René geeft de voorkeur aan bijdragen aan het eerste elftal. “Maar de jeugd is uiteraard ook heel belangrijk.” De MVV-supporter hoopt dat het MVV-bestuur vooral open blijft staan voor positieve ontwikkelingen voor supporters. “Wanneer het eenmaal begint te kolken op de tribunes, trekt dat vanzelf meer publiek, zeker als het op het veld ook begint te draaien. En volle tribunes betekent meer inkomsten voor Veer Zien MVV!”

Beste Donateur en Supporter,
Vanaf komend seizoen gaat MVV Maastricht, voor wat betreft de catering in de businessclub en de Veer zien MVV Kaffee’s in de grachten, de samenwerking aan met Yvey.
De afgelopen 7 jaar hebben wij met veel enthousiasme de catering in het MVV stadion voor jullie kunnen verzorgen. Met een geweldig team van vrijwilligers en partners is de publiekscatering naar een hoger niveau getild.
Voor ons was dit een geweldig leuk cateringavontuur! Wat hebben we met zijn allen veel bereikt! De cateringpunten zijn opgeknapt, nieuwe bier-installaties, een heus foodplein, een nieuw betaalsysteem, leuke samenwerking met lokale verenigingen, een live derby op groot scherm in de Geusselt, en nog zo veel meer mooie momenten.
We kijken met veel voldoening terug op afgelopen jaren en we willen graag al onze vrijwilligers, de verenigingen, onze partners en de supporters bedanken die ons hierin gesteund hebben.
We zien de samenwerking van MVV Maastricht met Yvey als een mooie vervolgstap in de professionalisering en financiële verbetering van de club! We zijn GRUUTS dat Veer zien MVV hierbij aan de basis heeft gestaan en een wezenlijke bijdrage aan deze ontwikkeling geleverd heeft.
Veer zien MVV zal MVV Maastricht in de toekomst op diverse vlakken blijven ondersteunen; de succesvolle donateurstak is daarbij onze basis.
We blijven meebouwen aan een gezonde toekomst van MVV Maastricht.
Bestuur Veer zien MVV
Jasper, Math, Eefje, Jordi, Herman & Guido