Lui vaan Veer zien MVV – Marco Boreas

Marco Boreas is de supporter die deze week centraal staat in onze rubriek ‘Lui vaan Veer Zien MVV’.

Marco is supporter sinds het seizoen 90/91. “De club waar ik voetbalde was club van de week bij MVV-Vitesse. Ik mocht toen mascotte zijn en samen met de spelers warmlopen enzovoorts. Dit heeft indruk gemaakt waardoor ik supporter werd. Sinds het seizoen 95/96 begon ik ook de uitmatchen te bezoeken en heb ik veel vrienden gemaakt bij MVV”.

Marco noemt MVV ‘de ideale start van zijn weekend’. “Ik probeer nog steeds naar zoveel mogelijk wedstrijden te gaan, zowel uit als thuis. Dit doe ik met vrienden of ik neem mijn petekind mee dat ook het MVV-virus te pakken heeft.”
Marco noemt de twee recentste overwinningen op Roda JC als hoogtepunten, maar hij bewaart ook warme herinneringen aan kampioensjaar 1996/1997. “Ik bezocht toen bijna alle uitmatchen en weet nog goed hoe we in de vrieskou met 0-1 bij Excelsior wonnen in de 95e minuut en bijvoorbeeld met 3-4 bij Haarlem na een 3-0 achterstand. Hoogtepunt was natuurlijk de 0-2 bij Telstar, de wedstrijd voor de kampioensmatch tegen VVV.”
Marco is donateur omdat hij het belangrijk vindt om een bijdrage te leveren aan de groei van MVV. “
Ik vind het doel ‘versterking voor het eerste elftal’ belangrijk want daar moet het gebeuren. Ook vind ik de jeugd belangrijk. Mijn neefje zit sinds 1 jaar bij het talentenplan en ik zie elke zondagmorgen hoe enthousiast de jeugd en de begeleiders zijn. Ook zij verdienen financiële steun.” Marco hoopt dat meer mensen zich aanmelden als donateur. “Als meer mensen doneren, kan de club doorgroeien en heb je echt het gevoel dat jouw bijdrage iets oplevert.”

Het laatste nieuws voor en door supporters vind je op de Veer Zien MVV facebook pagina 

Minderbroedersberg 5
6211 LK Maastricht

NL47 RABO 0117 5616 57
KvK: 55859682

secretariaat@veerzienmvv.nl

Vacature

 

Meld je aan voor de Veer Zien MVV nieuwsbrief

Veer zien MVV spekt transferkas MVV

Supportersinitiatief Veer Zien MVV heeft de transferkas van MVV gespekt met 20.000 euro. De gelden zijn bij elkaar gebracht door de donateurs van Veer Zien
MVV, die het aantrekken van versterkingen aangaven als doel voor hun donatie.
Veer Zien MVV zamelde sinds de oprichting 730.000 euro in voor MVV Maastricht. Dat geld werd bij elkaar gebracht door donaties en door de catering op wedstrijddagen. De vaste donateurs van Veer Zien MVV mogen kiezen waar hun donatie aan wordt gespendeerd. “Ook wij hebben natuurlijk een vreemd seizoen achter de rug. Gelukkig kennen wij een trouwe basis donateurs, waardoor we onze club toch nog kunnen steunen”, zegt Jasper Jongen, voorzitter van Veer Zien MVV. Dat de donateurs nu kiezen voor versterking van de selectie, omarmt Jongen. “Het moet op het veld gebeuren. MVV heeft een smalle beurs voor het aantrekken van spelers, elke euro die daaraan wordt toegevoegd, is welkom. Laten we hopen dat we een mooi seizoen tegemoet gaan.”
Ron Elsen, technisch directeur van MVV, is verguld met de bijdrage vanuit de supporters. “Na een minder seizoen dat achter ons ligt, is onze eerste opdracht om het vertrouwen van de fans weer terug te winnen. Deze donatie, maar ook de acties van andere supportersgroepen, zijn stappen in de goede richting. Het is nu aan ons om die op het veld op de juiste manier te beantwoorden.”