Lui vaan Veer zien MVV – Marcel Andriën

Deze week in onze rubriek ‘Lui vaan Veer Zien MVV’ is het podium voor Marcel Andriën.

Marcel bezoekt De Geusselt vanaf zijn achtste. In dat seizoen heb ik de wedstrijden tegen NAC, ADO en Fortuna met mijn vader bezocht. Vanaf toen heb ik MVV altijd intensief gevolgd. Jaren via een seizoenskaart en enkele uitwedstrijden per jaar. Daarna door verhuizing, werk en kleine kinderen vaak via radio, tv en krant en minder frequent in het stadion. De laatste 20 jaar ben ik weer trouwe wedstrijdbezoeker en de laatste 10 jaar zowel uit als thuis vrijwel altijd aanwezig.” Marcel noemt MVV een onderdeel van zijn leven. “Supporter zijn betekent achter de club staan in voor- en tegenspoed. Eigen spelers uitfluiten is ondenkbaar. Ontevreden zijn mag, geen probleem. Maar in die 1,5 uur sta je achter het team.”
Marcel denkt met plezier terug aan vele bijzondere momenten van zijn club. “De uitoverwinningen op Kaalheide in de jaren 70. Toen het publiek deels nog lekker door elkaar stond. De 1-0 thuis tegen het hele grote Ajax door het doelpunt van Johan Dijkstra. De 2-0 tegen VVV en het feest daarna in de stad. Ondanks de degradatie de volksverhuizing naar Rotterdam voor de kraker op Woudestein. En tot slot de redding in 2010.” De Maastrichtenaar is donateur van Veer zien MVV omdat het volgens hem te gemakkelijk is om de financiële verantwoordelijkheid alleen op zakelijke sponsoren af te schuiven. “ MVV is van ons allemaal. Een sterke financiële bijdrage vanaf de tribunes maakt de verbondenheid groter. Hoe groter onze bijdrage en onze verantwoordelijkheid; hoe sterker de club.”
Marcel heeft het eerste elftal verkozen tot doel van zijn donatie. “Uiteraard is de club groter dan alleen het vlaggenschip. Maar zonder succes van het vlaggenschip zal de club niet groeien. Terwijl ik mij besef dat versterking van een heleboel andere zaken ook goed is voor de club.” Waarom mensen zouden moeten doneren aan Veer zien MVV is voor Marcel klip-en-klaar: “De club is van ons. Supporters zijn geen passanten. Daar hoort ook verantwoordelijkheid nemen bij. Alleen maar roepen wat anderen moeten doen vanaf de zijlijn, daar geloof ik niet in.” Marcel heeft mooie dromen voor de toekomst van Veer zien MVV. “Hoe mooi zou het zijn als de donateurs van Veer zien MVV in de toekomst ook een soort stemrecht zouden krijgen binnen de vereniging of de nieuwe vennootschapsstructuur. Ik geloof nog steeds in een club met honderden, zo niet duizenden betalende leden/donateurs die op een uitpuilende ledenvergadering de discussie met de leiding aangaan en stemrecht hebben over bepaalde beleidszaken. Dan is de club echt van ons allemaal.”

Het laatste nieuws voor en door supporters vind je op de Veer Zien MVV facebook pagina 

Minderbroedersberg 5
6211 LK Maastricht

NL47 RABO 0117 5616 57
KvK: 55859682

secretariaat@veerzienmvv.nl

Vacature

 

Meld je aan voor de Veer Zien MVV nieuwsbrief

Op 26 februari  hebben we de supportersbanner onthuld.
In aanwezigheid van niemand minder dan Willy Brokamp zelf hebben we deze prachtige fotomozaiek een mooie plek gegeven in ons stadion.’Hieronder een mooi beeld van t fotomozaïek.
Veer zien MVV