Lui vaan Veer zien MVV – Machiel Przeslawski

Vandaag in ‘Lui vaan Veer Zien MVV’ Machiel Przeslawski.

Machiel is sinds de jaren negentig besmet met het MVV-virus. “In mijn jeugdjaren was ik voornamelijk nog voetballiefhebber waar ik kon genieten van bv. het aanvalsspel van Willem II onder Adriaanse. Bij MVV wel vaker geweest met school toen Lanckohr, Benneker noem maar op nog in het rood-wit speelden. Ook met mijn vader affiches tegen een top-3 club als Ajax bezocht (zijn favoriete club helaas). Maar ik heb MVV dus thuis niet met de paplepel meegekregen, mijn moeder komt uit de buurt van Warschau wat ook meteen mijn favoriete buitenlandse club Legia verklaart. Tot ik dus op eigen houtje met mijn beste vriend op school en nog steeds vandaag de dag actief naar wedstrijden ging op de oude Staantribune en later op Boschpoort Vak G was ik definitief verkocht.” De atmosfeer, het fanatieke gezang, de vijandigheid richting tegenstander, het kameraadschap raakte bij Machiel de juiste snaar. “De saamhorigheid onder MVV-supporters zorgt voor een familiegevoel. Daarover gesproken ik heb zelfs mijn vrouw Kim leren kennen in de bus naar een uitwedstrijd tegen het inmiddels failliete AGOVV in 2005. Inmiddels zijn we al een tijd getrouwd en hebben twee zonen mooie zonen Ebi van 5 en Joas die net zijn eerste verjaardag heeft gevierd.” Inmiddels staat Machiel trouw op Trepke B, ook wel bekend van de gelijknamige Facebook-pagina. “We hebben enkele jaren geleden onze Facebook-pagina gebruikt om andere supporters van het laatste clubnieuws te voorzien, gezien de ruim 4000 volgers inmiddels was hier wel animo voor. Dus daardoor ben ik sowieso (te?) vaak met MVV bezig.”
Het aantal memorabele MVV-momenten is talrijk voor Machiel. Hij kan vooral genieten van een geslaagde uitwedstrijd. “Mijn eerste verre uitwedstrijd in 2000 tegen FC Twente was echt genieten met een geweldige goal van Gudjonsson en dit blijkt nog steeds de laatste Eredivisie uitoverwinning te zijn. De jaren daarna waren helaas de momenten buiten het veld die je bij blijven. De polonaise lopen in 2001 in café de Ingel met de MVV-selectie met mannen als Thomas Caers op de goede afloop na de raadsvergadering over het voortbestaan van de club. Ook de harde woorden jaren later van Gerd Leers op dezelfde Markt over het lot van MVV. Het zwaaien met de pinpas in het uitvak in Venlo na de affaire Jerry de Jong/Emerson. Met 7 man de eerste overwinning behalen in Veendam na 8 wedstrijden onder Jonker. De kolkende sfeer onder Maaskant toen de fanatieke supporters nog echt een eenheid waren met vooral memorabele wedstrijden tegen RKC en na jaren weer eens echt meedoen voor misschien wel promotie via de play-offs. Het geweldige feest in Eindhoven en later bij De Geusselt na het winnen van de 3e periode in 2011, terwijl we dat seizoen met -8 moesten beginnen. En jaar later dunnetjes over gedaan na de eerste periode winst in en tegen Emmen, en zo kan ik nog wel even doorgaan.”
Machiel doneert aan Veer Zien MVV omdat hij iets terug wil doen. “MVV heeft ons veel mooie momenten gebracht en we willen zo iets terug doen voor de club. Ik steun het eerste elftal. Een directe bijdrage om weer een stapje bij de Eredivisie te geraken. Al vallen de laatste ‘VZM-bijdrages’ Nissilä en Goppel nog tegen helaas. Dit seizoen heb ik, als ik de Knip-app bekijk, alweer 120 euro ‘bijgelegd’ via mijn betaalpas.” Machiel hoopt dat meer mensen gaan doneren, zodat Veer Zien MVV een nog stevigere factor van betekenis wordt in het financiële beleid van MVV. Zo hoopt uiteraard ook Machiel weer richting eredivisie te gaan. “Mensen zijn klaar met de 1e Divisie. De teleurstellende start onder Usta zorgt nu al voor gemor. Elk jaar weer naar Helmond, Oss, Dordrecht en Telstar is om moedeloos van te worden. Hoe meer mensen bijdragen, hoe kleiner die stap terug naar boven wordt.”

Beste Donateur en Supporter,
Vanaf komend seizoen gaat MVV Maastricht, voor wat betreft de catering in de businessclub en de Veer zien MVV Kaffee’s in de grachten, de samenwerking aan met Yvey.
De afgelopen 7 jaar hebben wij met veel enthousiasme de catering in het MVV stadion voor jullie kunnen verzorgen. Met een geweldig team van vrijwilligers en partners is de publiekscatering naar een hoger niveau getild.
Voor ons was dit een geweldig leuk cateringavontuur! Wat hebben we met zijn allen veel bereikt! De cateringpunten zijn opgeknapt, nieuwe bier-installaties, een heus foodplein, een nieuw betaalsysteem, leuke samenwerking met lokale verenigingen, een live derby op groot scherm in de Geusselt, en nog zo veel meer mooie momenten.
We kijken met veel voldoening terug op afgelopen jaren en we willen graag al onze vrijwilligers, de verenigingen, onze partners en de supporters bedanken die ons hierin gesteund hebben.
We zien de samenwerking van MVV Maastricht met Yvey als een mooie vervolgstap in de professionalisering en financiële verbetering van de club! We zijn GRUUTS dat Veer zien MVV hierbij aan de basis heeft gestaan en een wezenlijke bijdrage aan deze ontwikkeling geleverd heeft.
Veer zien MVV zal MVV Maastricht in de toekomst op diverse vlakken blijven ondersteunen; de succesvolle donateurstak is daarbij onze basis.
We blijven meebouwen aan een gezonde toekomst van MVV Maastricht.
Bestuur Veer zien MVV
Jasper, Math, Eefje, Jordi, Herman & Guido