Lui vaan Veer zien MVV – Joris Jongen

Joris Jongen staat vandaag centraal in onze rubriek ‘Lui vaan Veer Zien MVV’.

Joris heeft een bijzondere band met MVV. Zelf is hij uiteraard trouw supporter, en zijn broer Jasper is voorzitter van Veer Zien MVV. Maar de band met de club gaat nog verder terug. “Mijn vader deed vroeger de radioverslagen voor de ziekenomroep. Mijn opa van moeders kant was jarenlang clubarts, en mijn ouders hebben elkaar leren zo kennen in het stadion.”
Dat Joris gauw besmet zou raken met het rood-wit virus mag dan ook geen verrassing zijn, Joris ziet MVV als ‘een gezellige avond uit. “Leuke sferen het stadion, spanning en soms gezonde rivaliteit.” Joris herinnert zich het kampioenschap van 1997 nog goed. “Een hoogtepunt”, zegt hij. “Maar wat voor mij, vreemd genoeg misschien, ook bijzonder was, waren de uitwedstrijden begin 2000. Zat ik samen met mijn broer Jasper met maximaal 15 anderen in de bus. Toen ging het dus niet zo goed met MVV.”
Joris doneert graag aan Veer Zien MVV. “Omdat MVV een prachtige club is en via mijn donatie hoop ik dat MVV in de toekomst weer iets kan betekenen in het land en in de stad Maastricht.” Als doelen voor zijn donatie kiest Joris voor de jeugdopleiding en versterking van de organisatie. “Zodat de club op lange termijn professioneler wordt én meer talenten uit eigen jeugd kunnen doorbreken.” Dat samen moet zorgen dat MVV terugkeer op het hoogste niveau, is Joris’ wens. “Bij een prachtige stad als Maastricht hoort een goede en stabiele voetbalclub.

Ook donateur worden? www.veerzienmvv.nl

Het laatste nieuws voor en door supporters vind je op de Veer Zien MVV facebook pagina 

Minderbroedersberg 5
6211 LK Maastricht

NL47 RABO 0117 5616 57
KvK: 55859682

secretariaat@veerzienmvv.nl

Vacature

 

Meld je aan voor de Veer Zien MVV nieuwsbrief

Veer zien MVV spekt transferkas MVV

Supportersinitiatief Veer Zien MVV heeft de transferkas van MVV gespekt met 20.000 euro. De gelden zijn bij elkaar gebracht door de donateurs van Veer Zien
MVV, die het aantrekken van versterkingen aangaven als doel voor hun donatie.
Veer Zien MVV zamelde sinds de oprichting 730.000 euro in voor MVV Maastricht. Dat geld werd bij elkaar gebracht door donaties en door de catering op wedstrijddagen. De vaste donateurs van Veer Zien MVV mogen kiezen waar hun donatie aan wordt gespendeerd. “Ook wij hebben natuurlijk een vreemd seizoen achter de rug. Gelukkig kennen wij een trouwe basis donateurs, waardoor we onze club toch nog kunnen steunen”, zegt Jasper Jongen, voorzitter van Veer Zien MVV. Dat de donateurs nu kiezen voor versterking van de selectie, omarmt Jongen. “Het moet op het veld gebeuren. MVV heeft een smalle beurs voor het aantrekken van spelers, elke euro die daaraan wordt toegevoegd, is welkom. Laten we hopen dat we een mooi seizoen tegemoet gaan.”
Ron Elsen, technisch directeur van MVV, is verguld met de bijdrage vanuit de supporters. “Na een minder seizoen dat achter ons ligt, is onze eerste opdracht om het vertrouwen van de fans weer terug te winnen. Deze donatie, maar ook de acties van andere supportersgroepen, zijn stappen in de goede richting. Het is nu aan ons om die op het veld op de juiste manier te beantwoorden.”