Lui vaan Veer zien MVV – Huib Pijpers

Vandaag in onze rubriek ‘Lui vaan Veer Zien MVV’ het podium voor Huib Pijpers.
Een bekende in de Maastrichtse supporterswereld, die op zijn elfde supporter werd van MVV. “Ik woonde toen in 1970 nog in Welten (045) en ging met vriendjes met de trein naar MVV. Toen wij in 1972 in Maastricht kwamen wonen kreeg ik van mijn moeder mijn eerste seizoenkaart. Daarna ging ik jaren aan een stuk met een vast vriendenclub naar MVV en veel later hadden op enig moment alle drie onze kinderen een seizoenkaart.”
Tegenwoordig is Huib nog steeds fanatiek supporter, maar hoopt hij ook op andere manieren zijn steentje bij te dragen. Zo was hij nauw betrokken bij de redding van de club in 2010, en anno 2020 is hij druk bezig met het Supportersoverleg en de stap naar een nieuwe Supportersvereniging.
Als meest memorabel MVV-moment noemt Huib een bijzondere herinnering. “Tijdens het laatste seizoen van mijn jeugdheld Willy Brokamp, zat er hoog op de hoofdtribune een toeschouwer elke wedstrijd op hem te schelden, en dat de hele wedstrijd lang. Op een gegeven moment was De Witte er zo klaar mee dat hij op eigen kracht vier doelpunten scoorde en na zijn vierde doelpunt de bal recht in het gezicht van die klier schoot.”
Naast de eerder genoemde betrokkenheid, is Huib ook betrokken bij zijn club als donateur van VZM. Huib vindt dat het bij een volksclub hoort dat supporters nauw betrokken zijn bij het reilen en zeilen. “Via Veer Zien MVV kan ik iets betekenen in financiële zin. Bij een sponsor speelt vaak (en terecht) wederkerigheid, dus moet MVV ook iets voor de sponsor betekenen. Wanneer je als supporter je club steunt wil je daarvoor juist niets terug te verwachten. Je wilt gewoon dat het goed gaat met je club en dat kan via VZM.” Huib doneert vooral aan supportersdoelen, zo geeft hij aan. “Ik vind een staantribune heel belangrijk. Bij MVV hoort gewoon heel fanatieke steun, bij fanatieke steun hoort een staantribune. Met fanatieke steun geef je spelers een forse duw in de rug en trekt de club meer supporters.”
Als laatste wil Huib nog een oproep doen aan alle MVV-fans. Samen met onder meer de andere leden van het Supportersoverleg is hij bezig met het oprichten van een nieuwe Supportersvereniging, die een meer volwaardige gesprekspartner van de club wil zijn, zo vertelt Huib. “Verder willen we tal van activiteiten opzetten om de onderlinge verbondenheid tussen alle MVV-supporters te vergroten, zoals busreizen naar uitwedstijden, party’s, toernooien, Supporterskaffees enzovoorts. Ik hoop dat de lezers van Facebook van VZM allemaal lid worden van onze nieuwe Supportersvereniging!”

Het laatste nieuws voor en door supporters vind je op de Veer Zien MVV facebook pagina 

Minderbroedersberg 5
6211 LK Maastricht

NL47 RABO 0117 5616 57
KvK: 55859682

secretariaat@veerzienmvv.nl

Vacature

 

Meld je aan voor de Veer Zien MVV nieuwsbrief

Beste Donateur en Supporter,
Vanaf komend seizoen gaat MVV Maastricht, voor wat betreft de catering in de businessclub en de Veer zien MVV Kaffee’s in de grachten, de samenwerking aan met Yvey.
De afgelopen 7 jaar hebben wij met veel enthousiasme de catering in het MVV stadion voor jullie kunnen verzorgen. Met een geweldig team van vrijwilligers en partners is de publiekscatering naar een hoger niveau getild.
Voor ons was dit een geweldig leuk cateringavontuur! Wat hebben we met zijn allen veel bereikt! De cateringpunten zijn opgeknapt, nieuwe bier-installaties, een heus foodplein, een nieuw betaalsysteem, leuke samenwerking met lokale verenigingen, een live derby op groot scherm in de Geusselt, en nog zo veel meer mooie momenten.
We kijken met veel voldoening terug op afgelopen jaren en we willen graag al onze vrijwilligers, de verenigingen, onze partners en de supporters bedanken die ons hierin gesteund hebben.
We zien de samenwerking van MVV Maastricht met Yvey als een mooie vervolgstap in de professionalisering en financiële verbetering van de club! We zijn GRUUTS dat Veer zien MVV hierbij aan de basis heeft gestaan en een wezenlijke bijdrage aan deze ontwikkeling geleverd heeft.
Veer zien MVV zal MVV Maastricht in de toekomst op diverse vlakken blijven ondersteunen; de succesvolle donateurstak is daarbij onze basis.
We blijven meebouwen aan een gezonde toekomst van MVV Maastricht.
Bestuur Veer zien MVV
Jasper, Math, Eefje, Jordi, Herman & Guido