Lui vaan Veer zien MVV – Donny Demmers

In deze ‘Lui vaan Veer Zien MVV’ is het podium voor Donny Demmers. Donny bezocht op zijn negende MVV-Roda JC, samen met een collega van zijn moeder. Kun je je een mooier Geusselt-debuut wensen?

Donny niet, want hij weet het nog als de dag van gisteren. “Uitverkocht huis, 1-0 door Richard Roelofsen die destijds bij mij in de straat woonde. Helaas 1-1, maar de sfeer in het stadion bleef geweldig. Rivaliteit, invaller Balarabe werd luid toegezongen. En na afloop kreeg ik een Happy Meal. Die moest ik wel opeten in de sporthal, want daar zaten alle stoere MVV’ers.”
Het mag geen verrassing heten dat Donny sindsdien een trouw MVV-volger is. Zo ongeveer alles moet wijken voor de wedstrijden van zijn club. “MVV zit voor mij heel dicht tegen religie aan. Je identificeert je met de club, je onderscheidt je ermee en je blijft er altijd trouw aan.” Donny heeft een aantal meest gedenkwaardige MVV-momenten, zo vertelt hij. De 2-1 tegen PSV met een doelpunt van zijn toenmalige favoriet Wasiu Taiwo, een gelijkspel tegen Feyenoord, de periode met spelers als Denny Landzaat, Emerson en Joey Gudjonsson. “Na de degradatie werd het allemaal wat minder helaas, al werd de groep supporters die overbleef alleen maar hechter. Het jaar met Robert Maaskant aan het roer staat me nog bij, toen was De Geusselt echt een onneembare vesting. En de play-offs tegen Roda JC. Ik heb genoten van de wedstrijdbeleving toen. Een week lang heb ik in een roes geleefd en was het schitterend om met meer dan 1000 supporters in de stad samen te komen.” Donny is ervan overtuigd dat ‘sleeping giant’ MVV ooit weer helemaal tot leven wordt gewekt. Daarom doneert hij ook aan Veer Zien MVV. “Je steunt de club, en je hebt een indirecte stem in het beleid. Jij bepaalt het doel dat jij belangrijk vindt, en daar heeft de club profijt van.” Als belangrijkste doel noemt Donny de faciliteiten voor supporters. “En dat hoeft niet luxe of modern te zijn Sterker nog: ik ben een liefhebber van de ‘oldskool’ voetbalcultuur, dus ik zou graag een staantribune zien of een supporterskroeg bij de Boschpoorttribune.”

Ook donateur worden? Zie www.veerzienmvv.nl

Het laatste nieuws voor en door supporters vind je op de Veer Zien MVV facebook pagina 

Minderbroedersberg 5
6211 LK Maastricht

NL47 RABO 0117 5616 57
KvK: 55859682

secretariaat@veerzienmvv.nl

Vacature

 

Meld je aan voor de Veer Zien MVV nieuwsbrief

Veer zien MVV spekt transferkas MVV

Supportersinitiatief Veer Zien MVV heeft de transferkas van MVV gespekt met 20.000 euro. De gelden zijn bij elkaar gebracht door de donateurs van Veer Zien
MVV, die het aantrekken van versterkingen aangaven als doel voor hun donatie.
Veer Zien MVV zamelde sinds de oprichting 730.000 euro in voor MVV Maastricht. Dat geld werd bij elkaar gebracht door donaties en door de catering op wedstrijddagen. De vaste donateurs van Veer Zien MVV mogen kiezen waar hun donatie aan wordt gespendeerd. “Ook wij hebben natuurlijk een vreemd seizoen achter de rug. Gelukkig kennen wij een trouwe basis donateurs, waardoor we onze club toch nog kunnen steunen”, zegt Jasper Jongen, voorzitter van Veer Zien MVV. Dat de donateurs nu kiezen voor versterking van de selectie, omarmt Jongen. “Het moet op het veld gebeuren. MVV heeft een smalle beurs voor het aantrekken van spelers, elke euro die daaraan wordt toegevoegd, is welkom. Laten we hopen dat we een mooi seizoen tegemoet gaan.”
Ron Elsen, technisch directeur van MVV, is verguld met de bijdrage vanuit de supporters. “Na een minder seizoen dat achter ons ligt, is onze eerste opdracht om het vertrouwen van de fans weer terug te winnen. Deze donatie, maar ook de acties van andere supportersgroepen, zijn stappen in de goede richting. Het is nu aan ons om die op het veld op de juiste manier te beantwoorden.”