Lui vaan Veer zien MVV – Donny Demmers

In deze ‘Lui vaan Veer Zien MVV’ is het podium voor Donny Demmers. Donny bezocht op zijn negende MVV-Roda JC, samen met een collega van zijn moeder. Kun je je een mooier Geusselt-debuut wensen?

Donny niet, want hij weet het nog als de dag van gisteren. “Uitverkocht huis, 1-0 door Richard Roelofsen die destijds bij mij in de straat woonde. Helaas 1-1, maar de sfeer in het stadion bleef geweldig. Rivaliteit, invaller Balarabe werd luid toegezongen. En na afloop kreeg ik een Happy Meal. Die moest ik wel opeten in de sporthal, want daar zaten alle stoere MVV’ers.”
Het mag geen verrassing heten dat Donny sindsdien een trouw MVV-volger is. Zo ongeveer alles moet wijken voor de wedstrijden van zijn club. “MVV zit voor mij heel dicht tegen religie aan. Je identificeert je met de club, je onderscheidt je ermee en je blijft er altijd trouw aan.” Donny heeft een aantal meest gedenkwaardige MVV-momenten, zo vertelt hij. De 2-1 tegen PSV met een doelpunt van zijn toenmalige favoriet Wasiu Taiwo, een gelijkspel tegen Feyenoord, de periode met spelers als Denny Landzaat, Emerson en Joey Gudjonsson. “Na de degradatie werd het allemaal wat minder helaas, al werd de groep supporters die overbleef alleen maar hechter. Het jaar met Robert Maaskant aan het roer staat me nog bij, toen was De Geusselt echt een onneembare vesting. En de play-offs tegen Roda JC. Ik heb genoten van de wedstrijdbeleving toen. Een week lang heb ik in een roes geleefd en was het schitterend om met meer dan 1000 supporters in de stad samen te komen.” Donny is ervan overtuigd dat ‘sleeping giant’ MVV ooit weer helemaal tot leven wordt gewekt. Daarom doneert hij ook aan Veer Zien MVV. “Je steunt de club, en je hebt een indirecte stem in het beleid. Jij bepaalt het doel dat jij belangrijk vindt, en daar heeft de club profijt van.” Als belangrijkste doel noemt Donny de faciliteiten voor supporters. “En dat hoeft niet luxe of modern te zijn Sterker nog: ik ben een liefhebber van de ‘oldskool’ voetbalcultuur, dus ik zou graag een staantribune zien of een supporterskroeg bij de Boschpoorttribune.”

Ook donateur worden? Zie www.veerzienmvv.nl

Het laatste nieuws voor en door supporters vind je op de Veer Zien MVV facebook pagina 

Minderbroedersberg 5
6211 LK Maastricht

NL47 RABO 0117 5616 57
KvK: 55859682

secretariaat@veerzienmvv.nl

Vacature

 

Meld je aan voor de Veer Zien MVV nieuwsbrief

26 februari was het dan zover: In aanwezigheid van niemand minder dan Willy Brokamp zelf hebben we het prachtige fotomozaïek een mooie plek gegeven in ons stadion.  Een mooi beeld van het fotomozaïek  tref je hierbij aan.
Bezichtiging banner
Door corona was het helaas niet mogelijk een grote onthulling te organiseren. We willen de supporters die op het doek staan graag uitnodigen de banner te komen bekijken op zaterdag 13 maart tussen 14.00 en 16.00 uur. Uiteraard volgens de gestelde coronarichtlijnen. Je ontvangt dan ook de A3-poster. Zet de datum alvast in je agenda. Je ontvangt hierover nog via mail een uitnodiging.
Veer zien MVV