Lui vaan Veer zien MVV – Giel Steffens

Deze week staat Giel Steffens centraal in onze rubriek ‘Lui vaan Veer Zien MVV’.
Giel groeide op met MVV, en kwam op diverse manieren in aanraking met de club. Allereerst uiteraard op de tribune, samen met zijn vader. “Later mocht ik tijdens een nacompetitiewedstrijd in 1987/1988, ik dacht tegen RBC, als mascotte bij de wedstrijd zijn. Ik herinner me dat ik tussen twee reservespelers ingeklemd zat op de bank. Wat was dat spannend, na afloop was het feest in de kleedkamer.”

Niet veel later zat Giel zelf in die kleedkamer, als speler van het MVV-jeugdplan. “Hierdoor werd mijn band met MVV nog sterker. Ik ben daarom ook al een aantal jaar met veel plezier donateur.”Giel denkt met een speciaal gevoel terug aan de wedstrijd MVV-Feyenoord in 1993, live uitgezonden op de NOS. “Die zondagochtend trainden we met de jeugd naast het stadionen mochten we bij hoge uitzondering in het stadion blijven, om ’s middags de wedstrijd te kijken. Aangezien Feyenoord op de drempel van het kampioenschap stond, was er een massale opkomst van Rotterdamse fans. We stonden met een aantal jeugdspelers uit het raam van de ruimte achter de tribune naar het Stadionplein te kijken toen er weer een zoveelste auto met Feyenoord-fans stopte. Er stapten al veel man uit, maar als klap op de vuurpijl kwam er ook nog eentje uit de kofferbak. Daar hebben we nog maanden over gelachen.” Ook de reis naar Velsen in het kampioensjaar 1997 herinnert Giel zich nog heel goed. “Laatste hoogtepunt was het overhandigen van een mooi bedrag aan de jeugdafdeling met de RondeTafel 174 vanuit de opbrengsten Duckrace Maastricht.”

Giel is donateur omdat hij het ‘van essentieel belang vindt om de traditie van MVV in ere te houden’. “Maastricht heeft een aantal mooie iconen: de historische binnenstad, haar gastvrijheid, ons dialect, de vastelaovendstradities en daar hoort zeker ook MVV bij. In het moderne voetbal is het voortbestaan natuurlijk geen vanzelfsprekendheid en ik vind het daarom fantastisch dat VZM zich hier belangeloos voor in zet. Ik draag hier graag mijn steentje aan bij.”Giel roept andere fans op om ook donateur te worden. Hij stelt dat Veer Zien MVV een mooie mix aan donatiedoelen aanbiedt. “Natuurlijk is het eerste elftal belangrijk, maar ook de jeugdopleiding is heel voornaam. En sfeeracties in het stadion kun je ook steunen, dat verdienen de hondstrouwe supporters.”

Giel doet zelf ook een duit in het zakje door een aantal scheenbeschermers ter beschikking te stellen aan Veer Zien MVV. Als ‘The Shinpad Guy’ levert hij persoonlijke en op maat gemaakte scheenbeschermers aan internationale topspelers. “Door een aantal producten ter beschikking te stellen, wil ik mijn betrokkenheid bij Veer Zien MVV nog meer laten blijken.”Dankjewel Giel voor deze mooie geste! Binnenkort zullen we bekendmaken hoe fans aan deze bijzondere scheenbeschermers kunnen komen. Hou deze pagina in de gaten!Op de foto zien we Giel rechtsbeneden bij een wedstrijd van oud-MVV.

Het laatste nieuws voor en door supporters vind je op de Veer Zien MVV facebook pagina 

Minderbroedersberg 5
6211 LK Maastricht

NL47 RABO 0117 5616 57
KvK: 55859682

secretariaat@veerzienmvv.nl

Vacature

 

Meld je aan voor de Veer Zien MVV nieuwsbrief

Beste Donateur en Supporter,
Vanaf komend seizoen gaat MVV Maastricht, voor wat betreft de catering in de businessclub en de Veer zien MVV Kaffee’s in de grachten, de samenwerking aan met Yvey.
De afgelopen 7 jaar hebben wij met veel enthousiasme de catering in het MVV stadion voor jullie kunnen verzorgen. Met een geweldig team van vrijwilligers en partners is de publiekscatering naar een hoger niveau getild.
Voor ons was dit een geweldig leuk cateringavontuur! Wat hebben we met zijn allen veel bereikt! De cateringpunten zijn opgeknapt, nieuwe bier-installaties, een heus foodplein, een nieuw betaalsysteem, leuke samenwerking met lokale verenigingen, een live derby op groot scherm in de Geusselt, en nog zo veel meer mooie momenten.
We kijken met veel voldoening terug op afgelopen jaren en we willen graag al onze vrijwilligers, de verenigingen, onze partners en de supporters bedanken die ons hierin gesteund hebben.
We zien de samenwerking van MVV Maastricht met Yvey als een mooie vervolgstap in de professionalisering en financiële verbetering van de club! We zijn GRUUTS dat Veer zien MVV hierbij aan de basis heeft gestaan en een wezenlijke bijdrage aan deze ontwikkeling geleverd heeft.
Veer zien MVV zal MVV Maastricht in de toekomst op diverse vlakken blijven ondersteunen; de succesvolle donateurstak is daarbij onze basis.
We blijven meebouwen aan een gezonde toekomst van MVV Maastricht.
Bestuur Veer zien MVV
Jasper, Math, Eefje, Jordi, Herman & Guido