Lui vaan Veer zien MVV – Sjoerd Winkens

‘Roeie’ benadert oud-spelers voor Veer Zien MVV

Deze week een bijzonder verhaal in onze rubriek ‘Lui vaan Veer Zien MVV’. En niet alleen omdat oud-speler en donateur Sjoerd Winkens centraal staat. Sjoerd, die van de fans de koosnaam ‘Roeie’ kreeg, gaat de komende tijd andere voormalig MVV-spelers werven voor het donateurschap van Veer Zien MVV. “Ik heb genoeg spelers zien komen en gaan, van wie het grootste deel met veel plezier bij MVV heeft gespeeld. Voor hen geldt hetzelfde als voor mij: ze hebben veel steun gehad aan de club én de supporters. Daarom zouden ook deze jongens hun oude club moeten steunen.”
Zelf kijkt Sjoerd met heel veel plezier terug op de tijd toen hij over de linkerflank van De Geusselt raasde. “Ik heb al van kinds af aan een warme band met de club. Eerst met mijn vader als supporter, en vanaf mijn elfde in de jeugdopleiding.” Sjoerd speelde uiteindelijk ruim 300 wedstrijden in het eerste elftal. Zijn bijnaam ‘Roeie’ galmde regelmatig door het stadion. “Als je dat hoort, doet dat echt wat met je, kan ik je zeggen.” Sjoerd werd donateur omdat hij veel te danken heeft aan MVV, zo zegt hij zelf. “Tegenwoordig neem ik ook mijn zoon van 5 mee naar de Geusselt, en ook hij is al ‘besmet’ met het MVV-virus.”
De linksback van weleer denkt vooral met speciale gevoelens terug aan de periode onder Robert Maaskant. “De sfeer op de tribune was echt geweldig. Daar zou menig Zuid-Amerikaanse club jaloers op zijn geweest in die tijd. Qua wedstrijden springen voor mij vooral de 0-7 in Sittard en de nacompetitiestrijdtegen RKC er bovenuit. Zeker omdat ik toen wist te scoren.”
Sjoerd doneert aan de jeugdopleiding. “Dit is een essentieel onderdeel van de club dat nog wel eens onderschat wordt. Ik heb zelf ervaren dat medespelers uitstromen doordat ze niet genoeg begeleiding kregen, vooral vaak op mentaal vlak. Zonde natuurlijk. En vergis je niet: er wordt veel verwacht en gevraagd van jeugdspelers. Daar heb je de juiste mensen bij nodig, en dat valt en staat met geld. Volgens mij begint de basis van de club bij de jeugd, en daar heeft uiteindelijk ook het eerste elftal profijt van.”
Sjoerd doneert zoals gezegd omdat hij veel te danken heeft aan de club. “De tijd bij MVV heeft me gemaakt tot wie ik nu ben. Sommige zaken komen ook van pas in mijn huidige baan.” Dat is ook de reden dat Sjoerd zich gaat inzetten voor Veer Zien MVV. “In de doelgroep oud-spelers zie ik veel potentie. Zo kunnen ze op een laagdrempelige manier bijdragen aan de club waar ze vaak met zoveel plezier hebben gespeeld.“

Het laatste nieuws voor en door supporters vind je op de Veer Zien MVV facebook pagina 

Minderbroedersberg 5
6211 LK Maastricht

NL47 RABO 0117 5616 57
KvK: 55859682

secretariaat@veerzienmvv.nl

Vacature

 

Meld je aan voor de Veer Zien MVV nieuwsbrief

Beste Donateur en Supporter,
Vanaf komend seizoen gaat MVV Maastricht, voor wat betreft de catering in de businessclub en de Veer zien MVV Kaffee’s in de grachten, de samenwerking aan met Yvey.
De afgelopen 7 jaar hebben wij met veel enthousiasme de catering in het MVV stadion voor jullie kunnen verzorgen. Met een geweldig team van vrijwilligers en partners is de publiekscatering naar een hoger niveau getild.
Voor ons was dit een geweldig leuk cateringavontuur! Wat hebben we met zijn allen veel bereikt! De cateringpunten zijn opgeknapt, nieuwe bier-installaties, een heus foodplein, een nieuw betaalsysteem, leuke samenwerking met lokale verenigingen, een live derby op groot scherm in de Geusselt, en nog zo veel meer mooie momenten.
We kijken met veel voldoening terug op afgelopen jaren en we willen graag al onze vrijwilligers, de verenigingen, onze partners en de supporters bedanken die ons hierin gesteund hebben.
We zien de samenwerking van MVV Maastricht met Yvey als een mooie vervolgstap in de professionalisering en financiële verbetering van de club! We zijn GRUUTS dat Veer zien MVV hierbij aan de basis heeft gestaan en een wezenlijke bijdrage aan deze ontwikkeling geleverd heeft.
Veer zien MVV zal MVV Maastricht in de toekomst op diverse vlakken blijven ondersteunen; de succesvolle donateurstak is daarbij onze basis.
We blijven meebouwen aan een gezonde toekomst van MVV Maastricht.
Bestuur Veer zien MVV
Jasper, Math, Eefje, Jordi, Herman & Guido