Lui vaan Veer zien MVV – Sjoerd Winkens

‘Roeie’ benadert oud-spelers voor Veer Zien MVV

Deze week een bijzonder verhaal in onze rubriek ‘Lui vaan Veer Zien MVV’. En niet alleen omdat oud-speler en donateur Sjoerd Winkens centraal staat. Sjoerd, die van de fans de koosnaam ‘Roeie’ kreeg, gaat de komende tijd andere voormalig MVV-spelers werven voor het donateurschap van Veer Zien MVV. “Ik heb genoeg spelers zien komen en gaan, van wie het grootste deel met veel plezier bij MVV heeft gespeeld. Voor hen geldt hetzelfde als voor mij: ze hebben veel steun gehad aan de club én de supporters. Daarom zouden ook deze jongens hun oude club moeten steunen.”
Zelf kijkt Sjoerd met heel veel plezier terug op de tijd toen hij over de linkerflank van De Geusselt raasde. “Ik heb al van kinds af aan een warme band met de club. Eerst met mijn vader als supporter, en vanaf mijn elfde in de jeugdopleiding.” Sjoerd speelde uiteindelijk ruim 300 wedstrijden in het eerste elftal. Zijn bijnaam ‘Roeie’ galmde regelmatig door het stadion. “Als je dat hoort, doet dat echt wat met je, kan ik je zeggen.” Sjoerd werd donateur omdat hij veel te danken heeft aan MVV, zo zegt hij zelf. “Tegenwoordig neem ik ook mijn zoon van 5 mee naar de Geusselt, en ook hij is al ‘besmet’ met het MVV-virus.”
De linksback van weleer denkt vooral met speciale gevoelens terug aan de periode onder Robert Maaskant. “De sfeer op de tribune was echt geweldig. Daar zou menig Zuid-Amerikaanse club jaloers op zijn geweest in die tijd. Qua wedstrijden springen voor mij vooral de 0-7 in Sittard en de nacompetitiestrijdtegen RKC er bovenuit. Zeker omdat ik toen wist te scoren.”
Sjoerd doneert aan de jeugdopleiding. “Dit is een essentieel onderdeel van de club dat nog wel eens onderschat wordt. Ik heb zelf ervaren dat medespelers uitstromen doordat ze niet genoeg begeleiding kregen, vooral vaak op mentaal vlak. Zonde natuurlijk. En vergis je niet: er wordt veel verwacht en gevraagd van jeugdspelers. Daar heb je de juiste mensen bij nodig, en dat valt en staat met geld. Volgens mij begint de basis van de club bij de jeugd, en daar heeft uiteindelijk ook het eerste elftal profijt van.”
Sjoerd doneert zoals gezegd omdat hij veel te danken heeft aan de club. “De tijd bij MVV heeft me gemaakt tot wie ik nu ben. Sommige zaken komen ook van pas in mijn huidige baan.” Dat is ook de reden dat Sjoerd zich gaat inzetten voor Veer Zien MVV. “In de doelgroep oud-spelers zie ik veel potentie. Zo kunnen ze op een laagdrempelige manier bijdragen aan de club waar ze vaak met zoveel plezier hebben gespeeld.“

Het laatste nieuws voor en door supporters vind je op de Veer Zien MVV facebook pagina 

Minderbroedersberg 5
6211 LK Maastricht

NL47 RABO 0117 5616 57
KvK: 55859682

secretariaat@veerzienmvv.nl

Vacature

 

Meld je aan voor de Veer Zien MVV nieuwsbrief

Veer zien MVV spekt transferkas MVV

Supportersinitiatief Veer Zien MVV heeft de transferkas van MVV gespekt met 20.000 euro. De gelden zijn bij elkaar gebracht door de donateurs van Veer Zien
MVV, die het aantrekken van versterkingen aangaven als doel voor hun donatie.
Veer Zien MVV zamelde sinds de oprichting 730.000 euro in voor MVV Maastricht. Dat geld werd bij elkaar gebracht door donaties en door de catering op wedstrijddagen. De vaste donateurs van Veer Zien MVV mogen kiezen waar hun donatie aan wordt gespendeerd. “Ook wij hebben natuurlijk een vreemd seizoen achter de rug. Gelukkig kennen wij een trouwe basis donateurs, waardoor we onze club toch nog kunnen steunen”, zegt Jasper Jongen, voorzitter van Veer Zien MVV. Dat de donateurs nu kiezen voor versterking van de selectie, omarmt Jongen. “Het moet op het veld gebeuren. MVV heeft een smalle beurs voor het aantrekken van spelers, elke euro die daaraan wordt toegevoegd, is welkom. Laten we hopen dat we een mooi seizoen tegemoet gaan.”
Ron Elsen, technisch directeur van MVV, is verguld met de bijdrage vanuit de supporters. “Na een minder seizoen dat achter ons ligt, is onze eerste opdracht om het vertrouwen van de fans weer terug te winnen. Deze donatie, maar ook de acties van andere supportersgroepen, zijn stappen in de goede richting. Het is nu aan ons om die op het veld op de juiste manier te beantwoorden.”