120 jaar MVV Maastricht

MVV-Alemannia Aachen 1907
20220402 stadhuis vlag 2
MVV_Maastricht-Alemannia_Aachen_1907
Kampioensteam_MVV_Maastricht,_jaren_1930
teamfoto 1947
1920px-MVV_elftal_(07-10-1956)
Teamfoto_van_MVV
mvv-1963
MVV neercanne
teamfoto 1969
MVV teamfoto 2017
teamfoto 2122
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

Een jubileumfeest met sponsoren- en supporterstreffen, een eigen bier en de zoektocht naar het Elftal van de Eeuw. Het waren de hoofdingrediënten van het feest ter ere van het 120-jarig bestaan van MVV. De rood-witte trots van Maastricht vierde op 2 april 2022 haar 120 jarig bestaan. Het supportersinitiatief Veer zien MVV heeft dat uiteraard niet onopgemerkt voorbij laten gaan.

De aftrap van de jubileumactiviteiten was de boekpresentatie van Paul van Grinsven en Paul Strijp “Brokamp en Bonfrere” op donderdagavond in de Boekhandel Dominicanen kerk, en een sponsortreffen op 1 april in de businessclub van MVV. Op de verjaardag van de club op 2 april wa er een familiedag in het stadspark ‘bij de kenonne’. Naast optredens van bekende artiesten waren er spellen, was er aandacht voor sport en bewegen, werden er door studenten biometrie van hogeschool Zuyd diverse testen uitgevoerd en was er een meet en greet met spelers en staf.

Daarnaast is er, samen met Stadsbrouwerij Maastricht, ook een speciaal Veer Zien MVV-bier gebrouwen en zeer succesvol op de markt gebracht. Het bier heeft de naam ‘Bloonten Ingel’, wat verwijst naar de stadsengel van Maastricht, en het gegeven dat het jubileumbier ‘blond cq bloont’ is. Het bier was in een éénmalige brouw van 1,5 hectoliter beschikbaar en binnen de kortste keren uitverkocht.

Elftal vaan de Iew:
Tot slot is Veer Zien MVV op zoek gegaan naar het ‘Elftal vaan de Iew’. Wie waren de beste MVV-spelers de afgelopen 120 jaar? Per positie konden de volgers van VzM op facebook aangeven welke speler in dit elftal thuishoort. Zie ook de pagina: Elftal vaan de iew

Hieronder een impressie van het brouwproces van de Bloonten Ingel bij de Stadsbrouwerij Maastricht.

BI_MathJefmarco
BI_NiekJasper
BI_LoeHerman - kopie
BI_marco kruiden
BI_Marco ruikt
BI_Marco Guido
BI_JefJasper
BI_jasper preuf
BI_tableau de la troupe
previous arrow
next arrow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *